El Banco Popular s’enfonsa fins a un 22,6% en només 3 setmanes

Ja són tres setmanes les que el Banco Popular arrossega per els inferns dels números vermells. Des del 4 de juny, on les seves accions arribaven a preus de 3,2 euros per acció fins als 2,39 euros amb els que va tancar ahir el banc espanyol. Això representa una caiguda d’un 22,62% i el col·loca en el primer per la cua dels pitjors valors del mes de juny.

I és que el valor del Banc Popular suma un total de 12 sessions – de les últimes 15 – a la baixa. Contrasta amb el bon any que duien després que a finals de 2012 l’entitat realitzés una ampliació de capital i es mantingués estable fins aquest últim mes. Es van aconseguir un total de 2.500 milions d’euros i el banc va aconseguir vendre les seves accions en uns 2,75 euros.

Ángel Ron és president del Banco Popular. /eldiario.es

El quid de la qüestió en la pèrdua de confiança dels inversors en Banco Popular té un origen marcat: la sentencia del Tribunal Suprem on es declaren nul·les les clàusules sobre el sòl que es van comercialitzar sense transparència. El Banc d’Espanya ha demanat pressa a les entitats afectades i ha posat com a data límit el 31 de juliol per fer efectiu aquest procediment. En la sentència del Tribunal Suprem es declaraven nul·les, per falta de transparència comercial, les clàusules sòl de BBVA, NovaGalicia i Cajamar, però també es reconeixia que el Banc Sabadell i el Banco Popular hi havien incorri’t.

Una altra de les causes dels números vermells apunta als dubtes que genera una possible recuperació de l’economia espanyola. En tot cas, des de l’entitat recorden que la caiguda global del 2013 de Banco Popular va amb línia amb la caiguda general del mercat financer espanyol (que representa ja un -19%)  i que d’altres entitats perden més valor encara com el Banc Sabadell, que frega caigudes de fins al 35%, o el Banco Santader, que es dispara fins al 20%.

A tot això, cal sumar-li que la Deessa de les agències de qualificació i principal valedora de la crisi econòmica que ens afecta, la firma Standard & Poor’s, ha decidit rebaixar la qualificació del banc de BB a BB- degut als seus actius problemàtics. Tot i així, i com no podia ser d’altra manera, el banc ha garantit que aquest any s’han aconseguit 950 milions d’euros.

Jordi Giner

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s