Catalunya Banc i NovaCaixa Galicia retornen el 18% dels diners de les preferents

Tots aquells inversors particulars estafats per les preferents i el deute subordinat dels banc nacionalitzats estan d’enhorabona. Sobretot, els que van invertir 10.000 euros o menys, ja que la devolució dels seus estalvis es farà de manera automàtica. Això representa que uns 36.200 clients dels 75.000 afectats a NovaCaixa Galicia en surtin beneficiats, però que a la postra només representin 500 milions dels 1.859 que la entitat gallega va arribar a vendre.

Això s’ha aconseguit gràcies als arbitratges de preferents i deute sobirà on el banc gallec va ser pioner arrancant tot just el juliol de l’any passat. Després d’un any amb el procés obert, l’objectiu del banc és donar per finalitzat tot el procés.

Preferentes

Bankia és, de llarg, la més afectada per les preferents. ABC

L’altre banc nacionalitzat, Catalunya Banc, va seguir l’exemple de l’entitat gallega i de moment ja ha aconseguit retornar fins a 111 milions d’euros, i es preveu que aquestes dades puguin ampliar-se fins als 200 milions. La mitjana en inversió dels afectats de Catalunya Banc és de 12.000 euros. Tanmateix, un total de 39.700 clients amb preferents es convertiran en accionistes a començaments del mes de juliol.

Pel que fa a Bankia, qui lidera els número de denúncies per part dels seus clients – es calcula que podria ser de fins a 300.000 afectats – el seu procés d’arbitratge es va iniciar molt més tard (el 18 d’abril passat concretament) i es donarà per finalitzat el pròxim diumenge 30 de juny. De moment es compten unes 110.000 sol·licituds , de llarg la xifra més elevada de les tres entitats nacionalitzades. Com també ho serà la xifra econòmica que l’entitat madrilenya haurà d’abonar. I és que les set caixes que formen Bankia (Caja Madrid, Caixa Laietana, Caja Rioja, Caja de Canarias, Caja de Ávila y Caja Segovia) van arribar a col·locar un total de 4.956 milions d’euros.

Finalment, el FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) calcula que fins a la meitat dels afectats – que representen uns 450.000 – podran recuperar els seus estalvis. Tot i així, el que sembla clar és que les entitats nacionalitzades no retornaran, ni de bon tros, el 50% dels imports col·locats. Una vegada més, el banquer torna a guanyar. I ara, a esperar com en uns dies les entitats es permeten el luxe de recordar que tenen beneficis i que estan creixent.

Jordi Giner

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s