MINIJOBS A CATALUNYA PER DISMINUIR L’ATUR?

 

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec) és un organisme que assessora a la Generalitat de Catalunya per dur a terme polítiques públiques que fomentin  la reactivació econòmica.

El Carec ha presentat a l’executiu del govern català una sèrie de mesures que s’haurien de dur a terme a curt termini per millorar la situació econòmica actual. Una de les mesures que recomana és la introducció en el mercat laboral de minijobs. Segons afirma el document del Carec, es tracta d’una “mesura excepcional i de caràcter temporal” que ajudaria a reduir la taxa d’atur i reconduir l’economia submergida. Tot i això, Artur Mas ha assegurat que el seu govern no es planteja els minijobs com a mesura per reduir l’atur sinó que són més favorables a crear llocs de treball a temps parcial.

La mesura dels minijobs es va dur a terme a Alemanya i consisteixen en poques hores de feina amb una remuneració d’uns 400 euros aproximadament. Moltes experts coincideixen en que es tracta d’una forma de precaritzar el mercat laboral i no és una mesura efectiva per sortir de la crisi.

 

Aida Tudó.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s