LA DEVALUACIÓ SALARIAL AGREUJA LA CRISI

Un estudi de la Organització Internacional del Treball (OIT) que pertany a les Nacions Unides alerta que la devaluació dels salaris dels treballadors espanyols podria perjudicar a la recuperació econòmica en compteS d’ajudar a sortir de la crisi. En crisis anteriors Espanya havia sortit de la crisi devaluant la moneda del país però amb l’entrada en vigor de l’euro aquesta mesura no ha estat possible.

En els últims temps són moltes les veus que adverteixen que la majoria de mesures impulsades pel govern espanyol no serveixen per millorar la situació econòmica del país sinó que estan perjudicant l’economia espanyola. Una de les raons per les quals es defensa la baixada salarial és per poder exportar els productes de la indústria espanyola però el que està provocant és que les famílies perdin poder adquisitiu. És a dir, el sous baixos són bons de cara al mercat internacional però dolents de cara al mercat interior.

És a dir, amb la devaluació salarial els treballadors cobren menys i per tant, tenen menys diners per gastar, d’aquesta manera el consum intern encara baixa molt més. Si es produeix aquesta disminució del consum intern les empreses encara venen menys, tenen menys ingressos i com a conseqüència han d’acomiadar a treballadors. Això suposa que si hi ha menys gent treballant i hi ha menys consum, augmenta la despesa de l’estat, en forma de subsidis d’atur, i l’estat rep menys ingressos en impostos. Per tant, si un govern té més despeses i menys ingressos això suposa un augment en el dèficit, la reducció del qual és l’objectiu principal dels estats.

Aida Tudó.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s