NH Hotels presenta un ERO que afectarà a 646 treballadors

NH Hotels ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà a 646 treballadors, un 17,7% de la plantilla, i a 36 centres d’Espanya. D’aquesta manera la cadena hotelera preveu estalviar-se un total de 17 milions d’euros en tres anys, dels quals 13,5 els aconseguirien amb la supressió d’aquesta part de la plantilla. NH té 176 hotels a Espanya i una plantilla total de 5.500 treballadors.

L’any 2012 l’empresa va registrar unes pèrdues netes de 292 milions d’euros, tot i que l’any 2011 van tancar el curs amb 6,2 milions de guanys. Les pèrdues del darrer any es deuen al deteriorament dels actius sobretot als establiments d’Espanya i d’Itàlia. El president del grup, Rodrigo Echenique creu que aquestes mesures seran per optimitzar les despeses, afavorir a la flexibilització i adaptar l’oferta a la demanda en l’actual context econòmic. Una altra mesura que ha pres el grup ha estat l’acord amb la companyia Xina NHA que es quedarà amb el 20% de les accions de l’empresa, l’entrada d’aquesta companyia es realitzarà mitjançant una ampliació de capital de 234 milions d’euros.

La comunitat autònoma més afectada per aquest ERO és Madrid on s’acomiadarà a un total de 325 treballadors que suposen un 50,31% de la plantilla total en aquesta comunitat. El sector afectat per l’ERO és el servei d’habitacions, l’empresa en aquest cas el que farà és externalitzar aquest servei. D’aquesta manera NH Hotels només contractarà a persones quan ho necessitin, aquesta mesura farà disminuir la qualitat del servei però a l’hora, també, reduir les despeses.

Font: El Economista

Font: El Economista

Com era d’esperar els treballadors de l’empresa NH Hotels, que asseguren que compten amb molta poca informació sobre el cas i que l’única que tenen és la dels mitjans de comunicació, ja han decidit quins dies es manifestaran en contra d’aquesta mesura. El dia 25 de març i el 2 d’abril en els mateixos establiments després que la segona reunió entre els sindicats i els directors de l’empresa fracassés.

Hi ha d’altres mesures que podria aplicar l’empresa i amb les quals no seria necessari acomiadar a 646 persones. La suspensió temporal de treball d’alguns empleats, reduccions de jornada o la transformació de contractes fixes en fixes discontinus. D’aquesta manera no s’haurien de prendre mesures tan dràstiques com aquest ERO.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s