Pescanova suspèn el contracte amb Houlihan Lokey

– Passats cinc dies de la contractació l’empresa cancel·la l’acord amb la banca d’inversió privada provisionalment

– Algunes veus apunten a una estratègia de la companyia per canviar la cúpula directiva

A inicis de març la multinacional gallega Pescanova va presentar un preconcurs de creditors, amb un passiu de 1.500 milions d’euros ha d’afrontar aquest any el venciment d’un deute de 203,56 milions, aquest preconcurs de creditors els dóna quatre mesos per renegociar el deute. Després que l’empresa fes pública aquesta situació les seves accions van caure en un 60% fins arribar als 6,96 euros i dies després van arribar a 30,6 euros. Passats cinc dies de la suspensió de pagaments l’empresa va anunciar la contractació de la banca d’inversió privada Houlihan Lokey, aquell mateix dies les accions es van revaloritzar fins a un 170% i van pujar fins els 9,90 euros.

Tot i aquesta revalorització de les accions després d’anunciar la contractació de l’empresa Houlihan Lokey, avui Pescanova ha fet pública la suspensió de la banca d’inversió com assessor financer de l’empresa. La multinacional gallega ha explicat en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que la suspensió durarà fins que els termes del contracte amb Houlihan Lokey siguin aprovast per el consell d’administració, una vegada s’hagin presentat els comptes anuals del 2012. La cancel·lació provisional del contracte ha fet baixar les accions de la companyia un 6%.

El consell d’administració de l’empresa Pescanova està format per dotze consellers i sembla ser que no tots estan d’acord en la contractació de Houlihan Lokey. Aquesta banca d’inversió privada és coneguda com la més important del món i també ha estat en diverses ocasions la més ben valorada. El grup nord-americà ha participat en les majors fallides dels últims anys, ha assessorat a companyies com Lehman Brothers, Enron, Worldcom o General Motors. Anys abans de l’inici de la crisi econòmica, Houlihan Lokey va participar com assessor en més de 900 processos de reestructuració que en conjunt sumen centenars de milers de dòlars en deute. Amb aquestes dades no és d’estranyar que alguns dels administradors de la companyia no estiguin d’acord amb la contractació dels serveis de Houlihan Lokey.

D’altra banda, són moltes les veus que consideren que el concurs de creditors és una estratègia de la companyia per canviar la cúpula directiva. En pocs mesos Pescanova ha passat de ser una de les empreses més admirades d’Espanya a ser una de les més qüestionades. Entre els anys 2007 i 2011 les ventes de la companyia gallega van augmentar en un 29,2% i conseqüentment també ho van fer els beneficis. A més, els bancs principals on la companyia té el seu deute (Banc Sabadell, Bankia o Novagalicia) s’han mostrat disposat a renegociar-lo si hi ha un canvi en la directiva de l’empresa. A Pontevedra, seu de Pescanova, creuen que un canvi en l’accionariat de l’empresa faria que perdés la seva ‘galleguitat’ i es deslocalitzés. Cal remarcar que un 47% de la facturació de la companyia és a Espanya. Els beneficis obtinguts en els últims anys i les condicions dels bancs a renegociar el deute fan pensar que tot es tracta d’una estratègia de la companyia per canviar la cúpula directiva i l’accionariat.

Aida Tudó

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s