El Banc Dolent emet 14.086.000 milions d’euros en bons de Grupo 2

Imagen

 

POL BENACH

La Societat d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), millor conegut com a “Banc Dolent”, va emetre dijous passat 14.086.000 milions d’euros en bons sènior com a contrapartida al traspàs d’actius de les entitats del Grupo 2.

Però, a la pràctica, què vol dir això? Per començar, un Banc Dolent és aquella entitat o institució financera que s’encarrega de transferir els actius tòxics de les entitats bancàries a un organisme públic que s’encarregaria de liquidar els pagaments. En els actius tòxics inclouríem aquells fons d’inversions de pèssimes condicions i que es van crear a partir d’hipoteques o crèdits a persones amb poca solvència econòmica. La particularitat d’aquests actius és que, tot i ser del banc, aporten pèrdues. Un actiu és una propietat la qual et reporta un benefici. En aquest cas, no aporten benefici, sinó el contrari, i per això la nominació d’actiu tòxic.

l’Estat compra els crèdits amb alta probabilitat o gairebé la certesa que resultaran poc rendibles per al banc, i ho fa a un preu que estaria entre el valor del mercat i el valor comptable de l’actiu. En poques paraules, l’Estat es fa càrrec d’una part de la menysvaloració del crèdit. Així doncs, el que va passar Dijous és que el Banc Dolent va “posar a la venda” actius tòxics procedents de Grupo 2 per un valor total de 14.086.000 milions d’euros. Així doncs, són diners que implícita o explícitament s’ha gastat l’Estat,

Grupo 2 la formen Liberbank, BMN, Caja 3 y Ceiss. Precisament els bancs que, el passat 28 de Gener, rebien una ajuda de 1.865 milions d’euros provinents de la Unió Europea en concepte de rescat. Si sumem els beneficis de l’any 2011 i el primer trimestre de l’any 2012, entre les quatre entitats van sumar un benefici net de 472 milions d’euros. Amb aquests números a la mà, és evident que hi ha alguna cosa que s’està fent malament.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s